Djungel & Jazz

Djungel & Jazz började i slutet av en lång resa. Från Florida till LA i en Chevy Caprice på en pilgrimsfärd för att förstå idén om sann amerikansk musik. Varje stopp längs vägen hade sin egen historia att berätta, men det var inte förrän vi stötte på Mr. Peterman som vi förstod vikten av ”vibe”.

Hans hus i bergen hade tre toner av stämning - Jazz, Djungel och allt däremellan, även kallat Livet. "The vibe is you between these notes" brukade han säga. Vår diskussion om jazz och djungler har nu pågått i 10-20 år.

En djungel kan finnas var som helst, en plats i fjärran eller en gömd vrå i ditt hem. Vår djungel är en sinnesstämning med grönt och ljud med en jazzig vibe - en noggrant utvald samling av skivor, växter och allt däremellan som kallas livet. En kuraterad stämningsfest på Hökens Gata 10.

Butiken

Fast beslutna om att kunna erbjuda den bästa butiksupplevelsen öppnade vi vår skivbutik i januari 2022, efter en tids letande efter den perfekta lokalen. Vi hade tidigt beslutat att vi ville öppna upp vid Mosebacke, enligt oss Stockholms bästa kvarter för skivbutiker. Här ligger vi än idag, i gott sällskap med butiker som Snickars Records och Record Mania, för att nämna några branschkollegor.

Butikens första år gick till att totalrenovera lokalen och vartefter öppna upp större del av butiken för våra kunder. Våra tidiga stamkunder har fått vara med på resan och sett hur vi sakta växt till den skivbutik vi är idag. Idén om att erbjuda den bästa butiksupplevelsen genomsyrar allt vi gör och allt vi vill åstadkomma. Förutom att vi är selektiva med vilka vinylskivor och växter vi ställer ut till försäljning, vill vi även erbjuda det där lilla extra som vi upplever saknas i andra butiker. Djungel & Jazz resa har precis börjat, vår fysiska butik har gett avtryck och vi tar nu nästa steg på vår resa, vi lanserar en ny webbshop och med hjälp av modern teknik vill vi skapa en helt unik butiksupplevelse för alla vinylälskare.

De ansvariga i

Teamet

Andreas
Är en av grundarna till Djungel & Jazz. Idag driver Andreas butiken operativt och är ansvarig över butikens kurerade utbud av varor. Andreas är den personen ni oftast möte i butiken, om ni har frågor om musiken, skivorna eller önskemål om vad vi ska ta in är Andreas rätt person att ta det med.

John
Är en av grundarna till Djungel & Jazz. Förutom att agera hantverkare i renoveringen, sköter John det administrativa så som ekonomi och e-handeln. Ibland möter ni även John som inhoppande vikarie i butiken.

Nils
Vår Jazzmästare. Nils är ansvarig för Djungel & Jazz utbud av Second Hand-skivor, såväl online som i skivbutiken i Stockholm. Förutom att Nils lyssnar igenom, tvättar och graderar alla butikens second hand-skivor är han den med mest djupgående kunskap om musik.

De övriga i

Teamet

Henke
Djungel & Jazz egna Art Director. Henke har varit med sen starten och hjälper till med vår profil och det grafiska.

Mamma
Utan mamma Marie hade vi inte varit där vi är idag. Mamma Marie hjälper till att sköta våra växter, jobbar för en lön i kaffe samt gott sällskap och passar butiken de dagar vi är ute och jagar skivsamlingar.

Pappa
Pappa Göran har varit behjälplig i allt från renovering till lagerhantering. Pappa Göran stöter ni på ibland i butiken när han är där för att hjälpa till med diverse allt i allo-sysslor.

Johanna
Stort bidrag kommer från Johanna som hjälper till med allt från renovering och inredning till event. ibland träffar ni även henne som inhoppare i butiken.

Kontakta oss